Traim  intr-o lume in care tehnolgia si-a pus amprenta, serios, asupra noastra. Intalnim gadgeturi peste tot in jurul nostru si ne fac viata mai usoara insa in randul copiilor daca nu stim sa le facem un program pot provoca mari probleme.

        Activitatile fizice la copii sunt putine acum cand timpul este principalul vinovat fata de nenumaratele probleme zilnice pe care trebuie sa le intreprindem. Tocmai de aceea, multi dintre parinti prefera ca, pentru un moment de liniste sa-i dea micutului telefonul, tableta, laptopul cu un joc interesant sau un video ce-l poate captiva ceva timp. Toate acestea ,in timp pot dauna totodata creand si o stare de dependenta in randul celor mici.

Sedentarismul in randul copiilor reprezinta un risc major in dezvoltarea bolilor cardiace, obezitate, diabet, depresie . Oamenii de stiinta spun ca un copil sedentar este acela care:

– petrece mai putin de 1 ora pe zi facand miscare;

-petrece trei sau mai multe ore in fata televizorului, calculatorului sau telefonului

Cu totii ne dorim ce e mai bine pentru copiii nostri , sa fie sanatosi si fericiti.

Toate cele enumerate mai sus pot fi evitate daca ne indrumam copiii catre practicarea unui sport.

Practicarea unui sport intr-un mediu organizat, integrarea intr-un colectiv si miscarea fizica ii ajuta pe cei mici in :

-cresterea imunitatii

-dezvoltarea musculaturii

-dezvoltarea sistemului osos

-cresterea increderii in sine

-prevenirea obezitatii                                            -stil de viata activ

-educatie

-disciplina

-respect

Dragi parinti,  ramura sportiva si drumul trebuie sa si-l aleaga micutii, nu trebuiesc fortati sa practice ceva ce nu le place sau ca mama sau tata au practicat un anume sport si asa trebuie sa faca si copilul. Total gresit.

Copilul trebuie sa fie fericit , sa faca sport de placere, sa incerce mai multe sporturi pana cand va crede el ca cel ales I se potriveste cel mai bine. Cel mai important e sa faca miscare sa fie sanatos. Asa ca, sprijiniti-va copii , aratati-le drumul in viata si fiti in permanenta alaturi de ei.

Multiplele beneficii aduse de sport copiilor nu pot fi trecute cu vederea şi, de aceea, este necesar să ne dăm copiii să facă sport.[/fusion_text]