Probabil ati vazut ca in orice sala exista, undeva intr-un colt un sac de box care este bagat sau nu in seama. Cand spun in orice sala, ma refer la salile de fitness nu salile de arte martiale sau box unde sacii stau la loc de cinste.

 

Antrenamentul la sacul de box este o componentă esenţială a luptelor si totodata, antrenamentul la sacul de box este un antrenament de tip cardio care te va ajuta sa scapi de kilogramele in plus.

 

Avantajele acestuia sunt constante şi preferate de un mare număr de sportivi

Acesta permite:

–        tonifierea muşchilor, ajutând muşchii umerilor, tricepşii, pectoralii şi muşchii dorsali

–        cresterea fortei in lovituri

–        imbunatatirea nivelului de rezistenţă

 –        dezvoltarea fizică a sportivului

–        dezvoltarea vitezei de reactie

–        cresterea mobilitatii

–        inlaturarea kilogramelor in plus

 

CUM NE ANTRENAM LA SACUL DE BOX

 

In primul rand sa avem o pereche de bandaje si manusi, apoi incepem cu incalzirea unde lucram exercitii de gimnastica, streching, toate aceste ajutandu-ne sa incalzim articulatiile, tendoanele si musculatura. Antrenamentul la sac incepe prin executarea de lovituri, la inceput mai lent pentru a le executa corect si pentru a evita accidentarile dupa care din ce in ce mai rapid pentru cresterea vitezei de executie si rezistenta la efort. In timp se vor vedea rezultatele.

Sportivii de performanta se antreneaza foarte mult la sacul de box, unii avand una sau doua zile pe saptamana in care fac doar antrenament la sac.

Antrenamentele constau in executarea de combinatii de brate sau brate si picioare in cazul sportivilor de kickbox sau mma, in regim de forta, viteza sau rezistenta intr-un timp bine stabilit, de antrenor.